*** פוסט זה עודכן, שופץ ונערך מחדש ב-12.7.2021 ***
אז איך בוחרים בית ספר? גן? מאיפה מתחילים?
התשובה תלויה בכמה גורמים -
1. מקום מגורים - חשוב שהגן או בית הספר יהיה גג 10-12 דק נסיעה מהבית (החורף פה מאתגר והנסיעה מכפילה את עצמה בחודשי החורף).
2. תקציב - בהתאם לתקציב נבחר מסגרת ציבורית/פרטית. חוק חינוך חינם בארה"ב שונה מבארץ וילדים נכנסים למסגרת בית הספר בגיל 5 כאשר kindergarten נחשב לחלק מבית הספר הציבורי אבל Preschool עדיין לא.
3. חינוך - יהודי / אמריקאי.
2. תקציב - בהתאם לתקציב נבחר מסגרת ציבורית/פרטית. חוק חינוך חינם בארה"ב שונה מבארץ וילדים נכנסים למסגרת בית הספר בגיל 5 כאשר kindergarten נחשב לחלק מבית הספר הציבורי אבל Preschool עדיין לא.
3. חינוך - יהודי / אמריקאי.
במידה ובית הספר הציבורי נמצא בשכונה שלכם אוטומטית אתם זכאים להיכנס אליו, במידה ותרצו בית ספר אחר השתדלו להירשם כמה שיותר מוקדם היות ולעיתים חלק מהמקומות מלאים וישנה רשימת המתנה . בנוסף, הרבה גנים פרטיים נותנים הנחה חודשית קבועה לנרשמים לפני מאי.
פעוטון
שימו לב להבדלי המחירים ומה המחיר בדיוק כולל, יש הבדלי מחירים בין איזורים ובין הפעוטונים. ישנם פעוטוניםשבמחיר החודשי הילדים יקבלו אוכל וטיטולים ויש פעוטונים בהם אתם תידרשו להביא הכל.
יש פעוטונים עם רשיון ויש משפחתונים לפי שעה, המחירים נעים בין 2500$ ל 1200$ לחודש.
* סטודנטים יכולים לקבל החזרים על פעוטונים עם רישיון בתנאי ששני בני הזוג עובדים.
* סטודנטים יכולים לקבל החזרים על פעוטונים עם רישיון בתנאי ששני בני הזוג עובדים.
ונסיים את נושא הגנים עם כמה המלצות של ישראלים הגרים פה:
- JCC - The Early Childhood Center of
- Gretchens house.
- Annie’s.
- מרכזים של האוניברסיטה (ישנה רשימת המתנה מאוד ארוכה אבל שווה בדיקה): Childtime / Tutortime.
בתי ספר
- Hebrew Day School בית הספר היהודי (kindergarten ועד כיתה ה) - בית ספר פרטי עם מלגות רחבות מאוד אשר חלק מהמורים בו דוברי עברית. ההגעה לבית הספר הינה עצמאית ומסגרת החופשות כוללת חגים יהודיים ואמריקאים יחדיו.
- בחירת בית הספר ציבורי הינה בהתאם לאיזור המגורים שלכם (מפת חלוקה של בתי הספר לפי איזורים). במקרים חריגים ניתן לבקש גם העברה מסיבה זו או אחרת (לדוגמה - בית ספר שאין בו English Language Learners או בשם המקוצר ELL). החינוך הציבורי פה מעולה. אן ארבור היא בועה מהבחינה הזו ורוב בתי הספר הציבוריים פה הם ברמה מאוד גבוהה.
כמעט בכל בית ספר יש תוכנית English Language Learners או בשם המקוצר ELL - מדובר במורה לELL אשר נותנת תמיכה לילדים ששפת האם שלהם אינה אנגלית. מטרת התכנית היא לספק לכל ילד, ללא קשר למוצא הלאומי או לשפת האם, תמיכה איכותית ומשמעותית על מנת להצליח מבחינה אקדמית ולעזור ביצירת אינטראקציה חברתית עם בני גילם. חשוב לוודא מהי רמת התמיכה שיש בבית ספר כי לא לכל בית ספר יש מורה קבועה נוכחת (לעיתים המורות שייכות ל 2 בתי ספר או יותר).
בית הספר הציבורי הינו ללא עלות ומספק לילדים את כל חומרי הלימוד ללא עלות (ספרים, מחברות, כלי כתיבה). ישנה קפיטריה בבית הספר אשר מספקת ארוחות בוקר וצהריים בתוספת תשלום. ניתן להגיע לבית ספר באופן פרטי וישנן הסעות במידה ואתם גרים במרחק מסוים מבית הספר.
- Young 5's program - לרוב בתי הספר הציבוריים של אן ארבור יש תוכנית הקרויה "גן הילדים המוקדם" שאליו נכנסים הילדים שנולדו בין ספטמבר ל -1 בדצמבר (החתך הרשמי של גן הילדים). היתרון של הכנסת הילדים היא בעצם עוד שנה בה הילד נשאר "ילד". בKindergarten מלמדים כבר לקרוא ולכתוב - די מקביל לכיתה א' שלנו ברמה שמתאימה כמובן לרמת ההבנה של הילד. תוכנית זו הינה בתשלום.
השבוע הראשון של הבית ספר (בעיקר כשמגיעים מהארץ והילדים לא יודעים אנגלית) מאוד מאתגר!
מצרפת כרטיסיות תקשורת שיצרתי לבנותיי ומאוד עזרו בהתחלה. מקווה שיסייע למי מכם שיצטרך :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה